Boule 2012

Årets boule började med korpens singelspel vårcupen den 28 april. Endast en deltagare från klubben hade anmält sig och det var jag. Efter ett antal matcher stod jag som segrare efter att ha vunnit finalen mot Tomas Bonnevier med 13 - 12. Det var tredje gången jag var med i vårcupen och resultaten har blivit 2:a 1:a 1:a så jag är nöjd.

 

Den 7 maj startade årets seriespel i korpen. 6 lag från klubben var med i årets 4 divisioner. Den 18 juni tog det slut för sommaruppehåll.

 

Den 2-3 juni var det inte bara den kallaste junidagen sedan 1928, utan även dags för årets Postmästerskap i boule i Uppsala. Vi var 9 glada postare som åkte dit, det skulle vi kanske aldrig gjort. Det var det värsta skitväder jag någonsin har spelat boule i. Det var blåsigt regnigt och kallt och man kände sig som en ispinne när dagen var slut. På hotellrummet hoppade jag i badkaret och låg väl där en timme, sen började kroppstemperaturen bli normal igen. Inga lag hade några större framgångar men vädret glömmer vi aldrig och spelplatsen, Botaniska trädgården, var suveränt vacker.

 

Den 13 augusti började korpens seriespel igen och måndagen den 3 september tog det slut. Posten 9 med Marie Berg Annika Aronsson och Monica Westerlund vann division 4 och spelar 2013 i division 3. Grattis säger vi till er. Jag och Torbjörn Andersson kom 2:a i division 1. Våra övriga lag hamnade i mitten ungefär i division 2 och 3.

 

Den 7 oktober var det dags för årets klubbmästerskap i singelboule. Vi höll till i stadsparken som vanligt och vädret var fint. 15 kom till start och efter många matcher blev det jag mot Kjell Helander som spelade final. Jag vann denna gång med siffrorna 13 - 6.

 

Nu har följande inteckningar i Kjell Helanders vandringspris.

 

Paul Grahn, 4

Jonas Jacobsson, 4

Kjell Helander, 3

Torbjörn Andersson, 1

Sune Lundahl, 1

Tommy Olsson, 1

Sonja Westergren, 1

Torgny Jeppsson, 1

 

Ja detta var allt bouleåret 2012. Tack för ett bra år.

Paul Grahn

 

© Postens kamratklubb Lund, 2013